Stethoscoop etc

COVID-19 of corona

Meer informatie
Wilt u meer weten over de vaccinatie tegen corona? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl.
Of kijk op thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Testen op COVID-19/corona kan bij klachten bij de GGD via telefoonnummer 0800 1202. 
Je vindt meer informatie over het testen op de site van het RIVM.

Bel de huisarts als je erg benauwd bent of hoge koorts hebt, of als je je zorgen maakt.
Bel 112 in een levensbedreigende situatie.

Vragen over COVID-19/corona?
Heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het RIVM via 0800 1351, dit is het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid. Zij zijn dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Korte beschrijving van klachten
Het coronavirus kan klachten geven van verkoudheid, niezen, hoofdpijn, keelpijn, benauwdheid, moeilijk ademen, verhoging of koorts.
De meeste mensen krijgen weinig klachten. Ze zijn ook in een paar dagen weer beter. Mocht je deze klachten hebben, dan heb je misschien het coronavirus.
Soms kan het virus zorgen voor ernstige longontsteking. Dan duurt het langer om te genezen: soms wel een paar weken. Testen kan bij klachten via de GGD, je hoeft ons dan niet te bellen. Bel wel als je steeds zieker wordt, of steeds moeilijker ademt.

Adviezen bij klachten
Blijf binnen, ga niet naar werk of school. Ga niet naar buiten. Door binnen te blijven voorkom je dat je anderen besmet. Heb je 24 uur geen klachten meer dan mag je weer naar buiten, naar je werk of school.
Ben je ouder dan 70, heb je een chronische ziekte of minder weerstand? Bel de praktijk of huisartsenpost als je koorts hebt en hoest of moeilijk ademt. Blijf thuis en binnen tot je de huisarts gesproken heeft. Ga NIET naar de huisarts, huisartsenpost of ziekenhuis toe. Als het nodig is, komt de huisarts naar je toe.

Maatregelen in onze praktijk i.v.m. COVID-19/corona
In verband met het coronavirus nemen wij diverse maatregelen in onze praktijk. Je kunt ons inmiddels voor alle zorgvragen bellen. Waar mogelijk zullen wij dit telefonisch of per mail voor je regelen. Vanwege de planning is het voorlopig niet mogelijk om online afspraken te maken, hiervoor kun je ons bellen.

Ook als je voor iets anders op spreekuur komt maar je bent wel verkouden (of hoesterig, keelpijn, grieperig) wil je je afspraak dan afzeggen? Dit om andere kwetsbare groepen te beschermen en om te zorgen dat wij als zorgpersoneel niet besmet raken en zorg kunnen blijven geven. Als onderzoek wel noodzakelijk is, kunnen we beschermende maatregelen treffen. De assistente zal extra vragen stellen als je de praktijk belt dit om goed in te schatten of er kans op corona is.

Op de praktijk dragen wij bij patiëntencontacten een mondkapje en vragen we jou ook om een (verplicht) mondkapje te dragen. Indien dat nodig is, plannen wij een speciaal coronaspreekuur in. Wij dragen dan aanvullende beschermende kleding.

Voorkomen van corona
Kijk op thuisarts.nl om te zien hoe je kunt voorkomen dat je besmet wordt met het corona-virus.