Stethoscoop etc

COVID-19 of corona

Maatregelen in onze praktijk i.v.m. COVID-19/corona
 Je kunt ons voor alle zorgvragen bellen. Waar mogelijk zullen wij dit telefonisch of per mail voor je regelen. Vanwege de planning is het voorlopig niet mogelijk om online afspraken te maken, hiervoor kun je ons bellen.

Ook als je voor iets anders op spreekuur komt maar je bent wel verkouden (of hoesterig, keelpijn, grieperig) wil je je afspraak dan afzeggen? Dit om andere kwetsbare groepen te beschermen en om te zorgen dat wij als zorgpersoneel niet besmet raken en zorg kunnen blijven geven. Als onderzoek wel noodzakelijk is, kunnen we beschermende maatregelen treffen. De assistente zal extra vragen stellen als je de praktijk belt dit om goed in te schatten of er kans op corona is.

Op de praktijk dragen wij bij patiëntencontacten misschien een mondkapje en vragen we jou ook om een (verplicht) mondkapje te dragen. Indien dat nodig is, plannen wij een speciaal coronaspreekuur in. Wij dragen dan aanvullende beschermende kleding.

Testen op COVID-19/corona
Je vindt meer informatie over het testen op de site van het RIVM.

Bel de huisarts als je erg benauwd bent of hoge koorts hebt, of als je je zorgen maakt.
Bel 112 in een levensbedreigende situatie.

Korte beschrijving van klachten
Het coronavirus kan klachten geven van verkoudheid, niezen, hoofdpijn, keelpijn, benauwdheid, moeilijk ademen, verhoging of koorts.
De meeste mensen krijgen weinig klachten. Ze zijn ook in een paar dagen weer beter. Mocht je deze klachten hebben, dan heb je misschien het coronavirus.
Soms kan het virus zorgen voor ernstige longontsteking. Dan duurt het langer om te genezen: soms wel een paar weken. Testen kan bij klachten via de GGD, je hoeft ons dan niet te bellen. Bel wel als je steeds zieker wordt, of steeds moeilijker ademt.

Adviezen bij klachten
Ben je ouder dan 70, heb je een chronische ziekte of minder weerstand? Bel de praktijk of huisartsenpost als je koorts hebt en hoest of moeilijk ademt.

Voorkomen van corona
Kijk op thuisarts.nl om te zien hoe je kunt voorkomen dat je besmet wordt met het corona-virus.

Meer informatie corona
Je kunt meer lezen op: